« Helmond Groeit!»

Gepubliceerd op 25-03-2014

Een aantal weken geleden werden we uitgenodigd door de gemeente Helmond voor de Cross-Over bijeenkomst detailhandel X Creatieve industrie om MijnRetail.nl te presenteren aan een groep detaillisten uit deze gemeente. De laatste jaren waait er een flinke wind door de wereld van detailhandel waarbij zij te maken hebben met vele trends en ontwikkelingen. Innoveren is hierbij belangrijk en het blijkt dat ondernemers die hierop inspelen meer omzet hebben en succesvoller zijn in vergelijking met hun branchegenoten.

In de praktijk blijkt echter dat veel ondernemers na jaren van ondernemen verblind raken en vastlopen in dagelijkse patronen. Ook voor deze ondernemers is het belangrijk om af en toe uit hun vertrouwde werkomgeving te stappen en te vernieuwen. Dit om de eigen onderneming eens kritisch te bekijken, wat kan beter, anders, waar liggen knelpunten en kansen of hoe kan er nog beter ingespeeld worden op de consument.

De opdracht was of wij, als ondernemers uit de creatieve sector, met deze vraagstukken zouden kunnen helpen. Om dit te stimuleren werd de interactieve bijeenkomst Helmond Groeit georganiseerd waarbij de Helmondse detailhandel de kracht kan ontdekken van cross-sectorale samenwerking met de creatieve industrie.

De voorwaarde was dat we vooraf een business case moesten insturen over onze visie op ondernemen in de detailhandel anno 2014 en verder. Uiteraard een kolfje naar onze hand daar zowel onze Visie als onze Missie zijn gebaseerd op de MOOISTE oplossing waarover je al eerder hebt kunnen lezen in een van onze nieuwsberichten.

Op 20 maart 2014 hebben we onze presentatietafel geïnstalleerd in het auditorium van de Rabobank in Helmond en waren we klaar om voor de eerste keer officieel met ons product MijnRetail.nl naar buiten te treden. Voor ons allemaal een spannend gegeven.

Het werd een inspirerende avond waarbij we een groot aantal nieuwe contacten hebben kunnen leggen en we direct met zes ondernemers afspraken hebben kunnen maken over de overstap naar MijnRetail.nl. De enige beperking die we deze avond hebben ervaren was de tijd. Helaas konden we niet alle aanwezige ondernemers informeren over de mogelijkheden van MijnRetail.nl. Wat we in ieder geval hebben geleerd is dat ondernemers behoefte hebben aan een eenvoudig en transparant systeem voor het managen van hun online en offline presentatie en dat MijnRetail.nl daar naadloos op aansluit. Wat we zelf al wisten werd nu rechtstreeks door onze doelgroep bevestigd en dat voelt heel erg goed.

139574501160585ce9aa23ea0f5dd161ece3a23c98.jpg