« MKB Marketing Team stapt over naar 4-daagse werkweek»

Gepubliceerd op 11-01-2022

Werkgeluk en werkplezier staan bij MKB Marketing Team hoog in het vaandel. Daarom zijn we in 2022 gestart met een 4-daagse werkweek. Experimenten tonen namelijk aan dat dit leidt tot een betere werk-privébalans én tot een stijging van de productiviteit.

Een (nog) betere werk-privébalans

Als je het thuis goed voor elkaar hebt, presteer je zakelijk ook beter. Dus enerzijds voldoende tijd voor je partner, voor je kinderen, voor je hobbies, enz. en anderzijds een stimulerende werkomgeving en fijne arbeidsvoorwaarden. Dát was voor ons de voornaamste reden om in 2022 over te stappen naar een 4-daagse werkweek.

Bovendien heeft het thuiswerken naar aanleiding van de Coronamaatregelen in 2020 en 2021 zich ook bij ons ingeburgerd. En dus lopen wij ook een kleine kans slachtoffer te worden van blurring, en nieuw woord voor als privé en werk door elkaar heen gaan lopen. Je weet wel… onder het eten nog even het appje lezen en ’s avonds op de bank de mails checken. Stress en ziekteverzuim ligt dan op de loer, zonder dat we dat in de gaten hebben. Dat was een bijkomende reden waarom we ons opnieuw wilden organiseren.

In vier dagen meer doen

We werken nu allen vier dagen per week: maandag t/m donderdag. Mét behoud van salaris. Uit de praktijk blijkt namelijk dat de productiviteit zelfs hoger wordt. Bij Microsoft Japan steeg bijvoorbeeld de productiviteit met 40%. Bij een grote test in Nieuw-Zeeland daalde het stressniveau van 45 naar 38%; de balans tussen werk en privé steeg van 54 naar 78% procent; en teambetrokkenheid en empowerment stegen van 68 naar 86%. 


We verzetten dus meer werk in minder tijd én voelen ons daar allemaal beter bij! En dat komt ook de klant ten goede


Maar dat gaat niet vanzelf

Er moet in 4 x 8 uur wel evenveel of meer werk verzet kunnen worden dan in 36 of 40 uur per week. Daarom hebben we focusuren geïntroduceerd. Uren waarin je als werknemer niet gestoord mag/kan worden. Dat wordt ook wel deepwork genoemd. Gelukkig gebruiken wij software, zoals Slack, om zo efficiënt mogelijk het werk te organiseren. 

Wat betekent dit voor de klant?

Als klant zul je hier niet zo heel veel van merken. Wij zorgen gewoon dat we alle afspraken nakomen. Op vrijdag draaien we een soort storingsdienst. Om beurten houden we de mailbox in de gaten en komen diezelfde dag nog in actie als dit nodig blijkt.  


Wil je meer weten over MKB Marketing Team, over onze 4-daagse werkweek, over werken bij MKB Marketing Team, enz. Neem dan gewoon snel contact op!


business-idea-g89dc9fcdc-1920-1641911397.jpg