« Gebruik van beveiligde pagina's»

Gepubliceerd op 02-07-2020

Binnen het platform van MijnRetail.nl is het mogelijk om gebruik te maken van beveiligde pagina's die alleen zichtbaar zijn voor bezoekers die in het bezit zijn van een login door middel van email-adres en wachtwoord. De inhoud van deze pagina's is ook niet vindbaar op Google. 

De toepassingen van deze functie zijn bijvoorbeeld voor groothandels die verkoopprijzen en kortingen aan klanten willen communiceren, kinderdagverblijven of verenigingen die foto's/informatie willen afschermen voor buitenstaanders en alleen beschikbaar stellen aan leden. 

Een 'beperking' die deze functie heeft is dat alle beveiligde inhoud toegankelijk is voor alle bezoekers die beschikken over een login en niet per pagina kan worden toegewezen aan één gebruiker of een groepje gebruikers. 

Vanuit traingingsbureau's. coaches en trainers krijgen we regelmatig de vraag of hier een oplossing voor is. Bijvoorbeeld om persoonlijke informatie te delen of klanten er eerst voor te laten betalen. 

Via een kleine 'work-around' is het mogelijk om dat te doen. Ga daar voor als volgt te werk;

  • Maak een pagina op een beveiligde manier en zet deze wel op 'Publiceren' en niet 'Opnemen in het menu'.
  • Vervolgens verander je bij SEO instellingen de URL in een unieke link die niet 'te raden' is.
    Bijvoorbeeld https://mijndomeinnaam.nl/dossier175#$&
  • Deze ene link kun je dan per mail sturen naar de persoon of groepje personen die voor deze content in aanmerking komt. 
  • Zo maak je voor elke pagina een aparte, unieke link die je kunt delen.  

Let op: Deze methode is niet 100% waterdicht en bij het creëeren van de unieke link kun je geen logica gebruiken die eenvoudig te herleiden is naar een andere link. Voor veel gevallen is het echter een prima oplossing. 

955-internet-1952019-640-1593677936.jpg