« Is dit het moment om je webshop te activeren?»

Gepubliceerd op 18-03-2020

Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen en dat we ons momenteel in bijzondere tijden bevinden kunnen we gerust vaststellen. Naar aanleiding van vele vragen over de webshopfunctionaliteit binnen het MijnRetail.nl platform besloten we om voor al onze klanten een gratis webinar te geven over het gebruik van de webshop. 
Deze functionaliteit is voor al onze klanten beschikbaar en zij kunnen daar zonder extra kosten per direct gebruik van maken.

Met veel aanmeldingen, werd dit een interessante avond met veel online interactie en goede vragen over webshop gebruik voor diverse producten. Veel ondernemers gebruiken dit moment aan om creatief te kijken naar hun bedrijf en de mogelijkheden om toch omzet te genereren. 

Veel ondernemers denken bij een webshop wellicht vooral aan kleding, apparatuur of andere artikelen. Maar ook voor andere sectoren kan een (lokale) webshop heel functioneel zijn. In grote lijnen zou je de bezoekers van het webinar als volgt kunnen indelen:

Horeca bedrijven

Veel horecabedrijven zoeken naar alternatieven om hun bedrijf toch op stoom te houden en willen afhalen en bezorgen van maaltijden of andere producten toevoegen. Daarnaast kunnen ze ook via de webshop tegoedbonnen of cadeaubonnen verkopen. 

Aanbieden van diensten

Veel klanten die diensten aanbieden, bijvoorbeeld trainingen, zoeken naar oplossingen om deze online te kunnen verkopen en ook geven. Individuele coachingsessies kunnen online gekocht en gepland worden. Achter een beveiligde omgeving kun je klanten laten inloggen en individuele content aanbieden.

Maar ook boeken, whitepapers of andere kennis wordt via de webshopfunctionaliteit aangeboden en meteen afgerekend. 

Tekstschrijvers en copywriters

Ook het online bestellen van teksten op maat gebeurt via de webshop. Na de 'sale' neemt de tekstschrijver contact met je op om de gewenste content te bespreken. 

De 'reguliere' webshops

Ook reguliere winkels geloven dat online verkoop extra omzet kan toevoegen. En dat nu voorbereiden voor een eventuele volledige 'lockdown' kan je een voorsprong geven op anderen.

Denk je er zelf ook over om de webshopfunctionaliteit te gaan gebruiken maar weet je niet goed hoe of vind je het moeilijk om er aan te beginnen? Vraag dan gerust onze hulp.

Je kunt een gratis telefonische brainstorm aanvragen. We bellen je dan op en kijken samen hoe je je online presentatie kunt verbeteren of effectiever kunt maken. 

Inplannen gratis brainstorm

online-01584545739.png