« Kleding passen en niets aantrekken»

Gepubliceerd op 18-04-2014

Afgelopen week konden we in Nederland weer kennis maken met een nieuw staaltje Omni-retailing. Bij de Bijenkorf in Amsterdam werd de virtuele paskamer in gebruik genomen. In drie minuten twee jassen, vier shirts en twee broeken passen. Kleding uittrekken hoeft niet en men hoeft ook niet plaats te nemen in een hokje. De klant neemt plaats voor een scherm waarop zijn eigen profiel wordt geprojecteerd. Vervolgens kan de klant met armbewgingen het menu bedienen en vanuit het keuzenmenu het ene kledingstuk na het andere passen. 

Het is een bijna-primeur in de Bijenkorf. In Bahrein en Japan heeft al eerder een virtuele paskamer gestaan. Voorlasnog is het systeem op proef. Het is nog niet goed genoeg. 

In de toekomst kan de klant via de virtuele paskamer haar aankopen vooraf al showen en laten keuren door vriendinnen via social media. De  virtuele paskamer maakt gebruik van de techniek van Kinect, door Microsoft ontwikkeld voor de X-box. Het beeld is driedimensionaal. De virtuele paskamer bestaan al langer, maar worden vooral gebruikt door online winkels.

De komende tijd is de virtuele paskamer nog te zien in de Bijenkorf in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven.

 

 

139783335370a84150d5f8ae472fc9c1d54e8e1696.jpeg